رئیس هیأت مدیره کارخانجات نساجی مدرس کاشمر گفت: امیدوارم برگزاری همایش ملی پنبه به شناساندن نام ترشیز کهن در سطح ملی کمک کند
دکترمجتبی صمیمی در نشست خبری همایش ملی روز جهانی پنبه که دوشنبه ۱۵ مهر ماه در کاشمر برگزار می شود؛ اظهار داشت: در گذشته سطح زیر کشت و میزان حجم پنبه در منطقه ترشیز موجب شد نگاهها معطوف به محصولی شود که بازار آن در منطقه وجود دارد، در همین راستا کارخانه نساجی که مالکین آن را مردم منطقه تشکیل میدهند احداث گردید.
وی بیان کرد: اکنون فاز اول کارخانه نساجی با تولید روزانه ۸ تن محصول نهایی فعال است و با رفع موانع فاز دوم این کارخانه نیز راهاندازی می شود که ظرفیت تولید آن به ۲۳ تن در روز افزایش خواهد یافت.
وی عنوان کرد: به رغم اینکه این میزان بیش از ظرفیت سطح کشت کل استان خراسان است اما نمیتوان محصول داخل امروز را به عنوان پنبه و مواد اولیه مورد نیاز صنعت نساجی با این کیفیت برای کارخانجات نساجی کاشمر به صوت ۱۰۰ درصد استفاده نمود.
صمیمی اظهار داشت: ما نیازمند ماده اولیهای با آنالیزهای کیفی هستیم حال میخواهد وارداتی باشد و یا در دیگر استانهای کشور و یا در خود منطقه تولید شود.
وی بیان کرد: در این راستا تلاش شد با برگزاری همایش ملی روز جهانی پنبه بتوانیم به این ظرفیت و کیفیت دست یابیم و این نیازمند این است که تغییراتی در حوزههای مختلف زنجیره تولید پنبه داده شود.
وی افزود: به رغم اینکه مقرر شد کارخانه نساجی کاشمر چون معین اقتصاد مقاومتی است به عنوان حامی این همایش ملی باشد اما شرط ما این بود همایش پنبه باید در منطقه برگزار شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر خراسان بزرگ بیشترین حجم تولید پنبه را در کشور دارد، گفت: کاشمر ظرفیت بسیاری برای پنبه این محصول استراتژیک دارد.
رئیس هیأت مدیره کارخانجات نساجی مدرس کاشمر اظهار کرد: حال که دانش فنی، تولید، تحقیق و دانش بومی شده تولید پنبه در منطقه وجود دارد باید این محصول را به جایگاهی رساند که با محصول خارجی قابل رقابت باشد.
وی گفت: پنبه مطلوب صنعت نساجی استانداردهایی دارد که یکی از دغدغههای وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی باید رساندن وضعیت موجود به مطلوب صنعت نساجی باشد.
وی با تاکید براینکه از سویی صنعت هم باید حمایتهای لازم را از تولید داخلی داشته باشد، بیان کرد: از وزارت صمت انتظار داریم از یکی از ضعیفترین و سختترین اقشار جامعه که کشاورزان هستند به نحوی سیاست گذار کند که در راستای سیاستهای اجرای وزارتخانه جهاد کشاورزی از جمله قوانین و نوسازی، بهسازی و به روز کردن ماشینآلات و … برای این محصول استراتژیک باشد.
وی گفت: در این همایش تلاش میشود نگاهها را معطوف کنیم به مشکلات زنجیره ارزش پنبه و زنجیره ارزش نساجی در کشور و با نگاه متفاوتی به این مشکلات نگاه کنند و بتوانند برای رونق تولید و حمایت از تولید داخل کمک کنند تا چالشها برطرف شود.
وی افزود: چون ترشیز به میزان قدمت تاریخی اش اما نامش پرآوزه نیست که تلاش میشود با برگزاری این همایش در راستای شناساندن نام ترشیز کهن در سطح ملی تلاش کنیم.
وی ادامه داد: آخرین تکنولوژی روز دنیا در صنعت ریسندگی ایران که مربوط به کشور سوئیس و آلمان است برای اولین بار در کارخانه نساجی کاشمر استفاده شده است که به گواه مهندسین خارجی مردم منطقه با وجود این تکنولوژیها باید به خمد ببالند .
همایش روز ملی پنبه برای اولین بار در کشور با حضور برخی از معاونین وزارت جهاد و صمت و مدیران کل استان خراسان رضوی ۱۵ مهرماه در کاشمر برگزار میشود.